ceturtdiena, aprīlis 30

3 arī pie mums

Nu tā. Mazie nešpetnie vīrusiņi ir klāt. Šodien avīzē lasu, ka Vankūveras apkārtnē ir apstiprināti 3 gadījumi, kad cilvēki ir inficējušies ar cūku/mexikas/H1N1 vīrusa gripu. Visi saslimušie esot tikko atgriezušies no Meksikas. Tomēr avīze mierina lasītājus un saka, ka nav iemesla uztraukumam, ja tiek ievērtoa personīgā higiēna - pietiekoši bieži mazgātas rokas, bez vajadzības neuzturās sabiedriskās vietās, kā arī izvairās no kontaktiem ar cilvēkiem, kuri ir nesen atgriezušies no Meksikas. Slimības simptomi esot līdzīgi parastai vīrusu saslimšanai - apetītes zudums, klepus, iesnas, drudzis. Tomēr, neskatoties uz šo ziņu, īpašu uztraukumu kanadiešos neesmu novērojis, tāpat arī nevienu ar sejas masku. Kanādas veselības ierēdņi uzsver, ka neesot īpašas nepieciešamības nēsāt sejas maskas, kādas parasti redzam TV vai presē, ilustrējot šo ziņu, jo tās reālu aizsardzību nedod.
Manu ikdienas ēdienkarti vīruss gan ir nedaudz pamainījis, jo pārsvarā augļi, ko ēdu brokastīs, tiek importēti no Meksikas. Tā nu es šobrīd esmu atteicies no mango (kuri man ļoti garšo!) un citām Meksikas precēm.
Meksikas ekonomikai šī gripa, izskatās, iecirtīs pamatīgu robu jau tā grūtajos laikos - Honda ir aizliegusi saviem darbiniekiem doties jebkādos biznesa braucienos un plānojot evakuēt darbiniekus no slimības skartajiem reģioniem. Līdzīgi plānojot rīkoties arī Samsung un LG. Savukārt Times raksta, ka cūku gripa ir sākusies amerikāņu kompānijai piederošā cūku fermā.

P.S. Hokeja trakums turpinās - gan Latvijā, gan Kanādā. Man iznāk dubulta slodze - Vancouver Canuks ar uzvaru šodien atsāka otro kārtu play-off mačos pret Čikāgas Blackhawks. Tas vakaros, kad nav bārmeņu skolas nodarbību. Bet no rītiem - nu jau ierastā interneta kafejnīca un pārsteidzoši labais Latvijas izlases sniegums! :)

2 komentāri:

  1. Esmu Meksikā, manuprāt viss šī gripas histērija ir tīrākā cilvēku kacināšana. Nebučojies ar slimu, mazgā rokas. Ja jūties slims, jautā ārstam. Bet tas patiešām nav iemesls neēst mango!

    AtbildētDzēst
  2. Gripas burbulis ir pārāk uzpūsts. Laikam tāpēc ka kādam tas ir bizness..

    AtbildētDzēst

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.