svētdiena, aprīlis 26

white rock

Svētdiena. Pamodos pusastoņos (kas varētu būt biku par agru, ņemot vērā, ka atsaucos nesen iepazīta baltkrieva uzaicinājumam pievienoties viņa kompānijai uz pasēdēšanu 50-to gadu stilā klubā Pat's Pub, kas atrodas uz East Hastings, netālu no chinatown). Diena solījās būt skaista, tāpēc pēc neilga laiciņa izdomāju doties uz ASV pusi - atpūtnieku pilsētiņu White Rock.
Internetā izchekoju autobusu sarakstus un seko pirmais pārsteigums - izrādās White Rock ir iekļauta Vankūveras transporta sistēmā un uz turieni iet tādi kā piepilsētas autobusi. Un biļetes cena - 2.50$ par stundu piecpadsmit braucienu expreša autobusā. Tā, šeit laikam ir jāizdara neliela atkāpe - pastāstīšu par Vankūveras satiksmes shēmu. Visa Vankūvera ir sadalīta 3 zonās - pirmā zona darbadienās līdz 6.30 vakarā maksā 2,50$, otrā - 3,75 un trešā - 5$. Pēc 6.30 vakarā sestdienās, svētdienās un brīvdienās visas zonas maksā vienādi - 2,50$, pie kam visi transporti - autobusi (arī trolejbusi), debesu vilciens un jūras autobuss (par to citu reizi) ir saslēgti vienotā transporta sistēmā un parasti arī savienojumos uz nākamo transportu nav ilgi jāgaida. Vēl - Vankūverā ļoti domā par riteņbraucējiem un tie savus braucamos var pārvadāt sabiedriskajā transportā par brīvu, kā arī autobusiem un trolejbusiem priekšā ir speciāli turētāji, kur var uzkabināt 2 velosipēdus (sveiciens Rīgas Satiksmei - joprojām nevaru saprast viņu pasivitāti saistībā ar 22. autobusa bagāžas lietu. Būtu uzreiz noreaģējuši un atcēluši to maksu un miers. Nē, jaizdomā noteikumi pēc iespējas sarežģītāki un neizdevīgāki pasažieriem. Vai tiešām grūti sameklēt labus menedžerus par Bemhema atalgojumu? Visi taču vēl nav aizbraukuši prom uz ārzemēm:)). Savukārt maršruta plānošanas lapa ir ģeniāla - viss ir vienkārši un intuitīvi saprotams, tiek parādīts gan maršruts, gan visādi iespējamie atiešanas, pienākšanas, ceļošanas ilguma laiki, brauciena cena, savienojumi utt.
Starp citu, cik maksā svētdienā no Rīgas centra aizbraukt, piemēram līdz Saulkrastiem? Un vai transports turp un atpakaļ kursē vismaz reizi pusstundā?

Ā, nu un kā White Rock? Bildes runā labāk kā jebkurš stāstnieks. :)


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.