pirmdiena, aprīlis 13

pilsēta pazemē

















Pa Lieldienām biju Brīvības citadelē - USA, precīzāk kopā ar paziņām apciemojām Sietlu.

Sietla, pilsēta pati par sevi galīgi nav interesanta. Bet interesanta ir tās vēsture. Pēc lielā ugunsgrēka 1889. gadā, kad nodega gandrīz visa pilsēta (un pats interesantākais, ka ugunsdzēsēju šefs, kā parasti tas gadās šādos brīžos , bija devies kaut kur prom uz kāda radinieka kāzām:)) Sietla tika būvēta no jauna. Un gandrīz visa pilsēta tika pacelta otrā stāva līmenī, no kalniem nopludinot miljoniem tonnu dubļu, iepriekš sagatavotās formās gar mājām. Tādējādi visas ielas tika piepildītas ar dubļiem, kam pa virsu tika uzbūvētas jaunās ielas un gājēju ietves. Bet dzīve neesot arī apstājusies bijušajā pirmajā stāvā, kas nu jau skaitījās pagrabs. Līdz kādiem 50-tajiem gadiem šīs teplas tikušas intensīvi izmantotas un pat izīrētas.
































Vēl interesanti, ka Sietlā ir atvērts pats pirmais Starbucks. Joprojām strādā un ir mūžīgi pilns. Joprojām ar seno interjeru un, kas pats interesantākais ar tādu pat logotipu, kāds bija šo veikaliņu atverot. Turpat blakus ir tirgus, kur pati saistošākā vieta ir centrālais zivju stends, kur pārdevēji mētā zivis pa gaisu, sasaucas skaļās balsīs un baida jaunas meitenes ar jūras velnu:)














Nu jā, un, protams, Pearl Jam un Nirvana uz katra stūra. Tāpat kā ļoti talantīgi, spējīgi ielas muzikanti.


2 komentāri:

  1. Ja reiz ir aicinājums par komentāru, tad te arī būs - Fast Company tikko atzinusi Sietlu par gada radošāko (ātrāko) pilsētu pasaulē. http://www.fastcompany.com/cities/2009 Kautkad, iespējams būs arī komentārs manā blogā, kuru šobrīd mazlie pārdizainēju :) ZZ

    AtbildētDzēst
  2. tā tas varētu būt, viņiem esot Sietlā visaugstakais izlītības līmenis visā
    USA, tikai kadi 12 - 15 % bez augstākās izglītības.

    Starp citu , es arī jau tagad gribu pārdizainēt savu blogu:)

    AtbildētDzēst

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.