otrdiena, jūnijs 30

beidzot savā vietā















Special drink @ Bay Moorings today: Tequila Sunrise (Tequila, Orange juice, grenadine)

Esmu palicis ar 15 $ kabatā, bet tas nekas. Jo man ir savs dzīvoklītis. Pirms pāris dienām sasparojos savas vietas meklējumos un sāku staigāt pa ielām un skatīties, kur ir izlikta zīme, ka izīrē apartmentus. Tad zvanu uz norādīto numuru un noskaidroju cenu un noteikumus. Īres mājās šeit ir ļoti stingri noteikumi - prasa aizpildīt speciālu anketu, kurā ir jānorāda visa iespējamā informācija - darba vieta, alga, banka, kurā ir konts, iepriekšējās dzīves vietas, iemesli, kāpēc tā tika pamesta.... utt. Protams, vajag arī references un tiek izvērtēta kredītvēsture. Tātad, ja tu esi jauniņais šai valstī, tad ir ļoti grūti atrast vietu, kur palikt - atliek cerēt uz atsaucīgu mājas menedžeri, kā tas notika manā gadījumā. Mājas menedžere ir sieviete no Moldāvijas, diezgan labi runā krieviski, tāpēc arī viņas attieksme pret iebraucēju no Latvijas bija ļoti pretīmnākoša - nevajadzēja ne references, nedz arī tika pārbaudīta kredītvēsture.
Tā nu es tagad esmu ievācies pilnīgi tukšā 1 bedroom dzīvoklī North Vancouver. Labi, ka menedžere aizdeva matracīti - ir uz kā gulēt. :) Turpmāko nedēļu uzdevums būs apstaigāt vietējos Salvation Army second hand veikalus un sapirkt kaut kādu katlu, krēslu un citu iedzīvi pirmajam laikam. Vismaz skats uz dzīvi daudz saulaināks:)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.