sestdiena, maijs 16

Dvīņi 17

Pēc darbīgās nedēļas sestdiena pārsteidza nesagatavotu. Vēls rīts, vēlas brokastis, tad nedaudz skype sarunu ar mājniekiem. Jau nedēļas vidū, braucot uz darbu, pa ceļam biju ievērojis reklāmas, ka sestdien botāniskajā dārzā notiks autošovs. Vispirms jau man likās kuriozi, ka autošovs notiek botāniskajā dārzā, bet vēlāk aizbraucot, sapratu, ka tā ir laba ideja, jo var apvienot auto skatīšanos ar jauku pastaigu pa brīnišķīgu parku vai vienkārši jauku sestdienas pikniku.
Atgriežamies pie stāsta. Tad nu sameklēju internetā transportus, ar kuriem jābrauc, lai tiktu vajadzīgajā vietā - 10. un 17. autobuss (trolejbuss, bet nu labi. Vispār jau tā sistēma neizdalīt atsevišķi trolejbuss vai autobuss man liekas prātīga, nav ko cilvēkiem jaukt prātu). Desmito izlaižu, aizeju šo maršrutu ar kājām, sagaidu 17 -to, laimīgs braucu uz dārziem, te pēkšņi saprotu, ka džeks stūrē kaut kur citur - uz universitātes pusi. Bija jau dzirdēti stāsti, kad šoferītis prasa braucējiem pa kurieni ir jābrauc, lai tiktu galā, bet šis laikam nav tas gadījums, nodomāju un kādu laiciņu vēl pabraucu, tad vaicāju šoferītim, vai šitais kaut kad brauks uz tiem dārziem - uz ko viņš saka, ka ir jābrauc ar citu septiņpadsmito, to, kuram rakstīts, ka viņš iet uz Oak street, nevis uz Universitāti. Paldies, kāpju ārā, mēģinu pēc atmiņas izfunktierēt kā labāk braukt, lai nav viss ceļš jābrauc atpakaļ. Paldies Dievam un Vankūveras satiksmei (TransLink) - diezgan bieži pieturās ir autobusu maršrutu kartes. Esmu glābts! Pēc nepilnas pusstundas esmu pareizajā 17tajā un neizpratnes pilns par Vankūveras maršrutu plānošanas politiku vizinos pie autiņiem.
Autošovs izrādījās mašīnu īpašnieku pikniks ar skatītājiem. Vāģu gan bija daudz, kādi 300 varbūt un lielākā daļa bija 50 - 80-to gadu angļu ražojumi. Bet paši saimnieki tikmēr lustīgi dzēra angļu tēju (ar piešpricīti) un pļāpāja par laiku (kā vienmēr), saviem lolojumiem un atbildēja uz muļķīgiem skatītāju jautājumiem - piemēram, vai 1911. gada izlaiduma RollsRoyce iet arī uz biodīzeli. :) Diemžēl mana sapņu auto te nebija....














Botāniskais dārzs ir vienkārši brīnišķīgs. Vēl nekur nebiju redzējis tādu krāsu, formu un reljefa apvienojumu daudzveidību. Starp citu, Viktorijas salā esot vēl labāks botāniskais dārzs:).

















Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.