piektdiena, maijs 8

serving it right

Tas ir sviests. Tas var notikt tikai Amerikā. Reāls gadījums: džeks bārā sadzeras, iet pēc tam mājās, viņu notriec auto, šis gūst traumas un ir sakropļots. Tad nu džeks, kad atlabst, iesūdz tiesā bāru, par to, ka bārs nav nodrošinājis drošu viņa nokļūšanu mājās, zinot, ka viņš ir smagā alkohola reibumā. Un tiesa nosprieda, ka bāram pienākas 1/3 no vainas, 1/3 no vainas pienākas šoferim un tikai 1/3 pašam veiksmīgajam drinkerim.
Šādus un vēl citus stāstiņus šodien salasījos, gatavojoties otram eksāmenam, lai iegūtu tiesības strādāt bāros un pārdot alkoholu - Serving it right licencei. Vispār jau tie noteikumi ir gana prātīgi - piemēram, viņi ļoti uzmanīgi čeko, lai alkohols un cigaretes netiktu pārdoti nepilngadīgajiem. Tāpat, ja tu jau esi sadzēries, iespējams, ka tev alkoholu vairāk nepārdos. Taču sadaļa par bāra un apkalpojošā personāla atbildību par sadzērušamies klienta drošu nokļūšanu mājās..... Hmmm, nu to gan es nesaprotu.
Šodien redzēju Vankūveras policiju in action - gāju garām Dollarama veikalam (tur visas preces maksā vai nu 1$ , 1,25$ vai 2$) un no turienas izmūk džeks ar kasti rokās. Tam pakaļ bļaujoša, samērā būdīga kasierīte un vismaz 2x mazāks apsardziņš. Pēc kādiem metriem 50 no nekurienes pēkšņi parādās 2 policisti, puisi notver un atsēdina pie laternas staba. Bez lamāšanās matom, bez liekas agresijas un uzbraucieniem notiek izskaidrošanās minūtes 20 (man sanāca iet garām pēc kāda laika vēlreiz un viņi vēl tur tusēja). Un policisti - pat man bij prieks skatīties - stalti, labi ģērbti, bez cigaretes zobos un pārliecināti par sevi. Pat nedaudz sāku nožēlot ka neesmu meitene..:)

1 komentārs:

  1. Te vel ir taa, ka ja pie tevis majaas notiek tusinsh, tu esi atbildigs par saviem cieminjiem- lai vinji nebrauc majaas dzerumaa utt. Bet to sedzot dazhreiz "Irnieka apdroshinashana", lidz ar mantinjaam, kas dzivoklii atrodas- pret sabojashanu un zagljiem.

    Bet te ir labi, ka ir tads serviss, ka tu vari sarunaat, ka tevi pec tusinja savaaks, tavu autinju majaas aizvediis un pashu bez maz vai gultaa noguldiis. Protams par samaksu, bet ne ipashi lielu. Uz lieliem svetkiem vinji sho servisu par brivu piedava (pat uz Jaungada nakti). Taa luuk. Pasham savs "Designated driver". Karina

    AtbildētDzēst

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.