svētdiena, maijs 24

par suņiem

Un ne tikai suņiem. Dzīvnieciņi te ir daudz un dažādi. Ir tādi, kuri uzskata, ka viņi te ir saimnieki un cilvēki nelikumīgi ievākušies viņu teritorijā, ir tādi, kas uzskata, ka cilvēks ir viņu saimnieks un maizes devējs.
Pie pirmajiem varētu pieskaitīt lāčus, kuguārus (vai pumas?) un jenotus, arī žurkas un bed bucks (laikam blaktis, pašā sākumā es arī dabūju sajust viņu uzbrukumu). Tiklīdz iestājas nakts tā šie visi saimnieko. Ja esi izbraucis vairākdienu pārgājienā, tad pa nakti visa pārtika ir jāsaliek maisiņos un jāpakar kokā. Neko nedrīkst atstat nenokoptu, lāči bus klāt un rosīsies. Savukārt jenoti esot bieži viesi pat pilsētas privātmāju pagalmos. Savukārt otrie - nu jūs jau paši ziniet, suņi, kaķi un citi zvēri..
Pret suņiem te ir cieņas pilna attieksme. Protams, dažos veikalos nedrīkst ievest suni, un sabiedriskajā transportā drīkst pārvadāt tikai tos suņus, kas pavada aklos (citiem jābūt vai nu būrī vai citādi iepakotiem), bet citādi - cieņpilna attieksme, tāpat kā pret to saimniekiem. Saimnieki savukārt apzinās, ka viņa mīlulim ir dažas nepilnības (viņš ne tikai ēd, bet arī kakā), tāpēc nesā līdz speciālus maisiņus, ar ko savākt mēslus. Ielas un zālāji ir tīri. Katrā ziņā, ejot pa ielu, nav deguns jāieurbj trotuārā un ir iespēja uzsmaidīt pretīmnācējiem.

6 komentāri:

  1. Un vai esi redzeejis klainjojoshus sunjus vai kakjus??

    AtbildētDzēst
  2. Kā ar tiem pirmajiem ir - makšķerēt braukt bīstami?

    AtbildētDzēst
  3. man jau liekas, ka tie stasti par laaciem ir tieshi tadi pashi kaa stasti nepalaa par tigeriem - te ir bistami, te ir tigeri, noziimee , ka pirms gadiem 5 kads ir redzejis tigjera peedas:) Bet dzekus ar makskereem esmu redzejis autobusos.

    AtbildētDzēst
  4. Aldiit, bet kaa ar tiem klainjojoshiem sunjiem un kakjiem, ir???

    AtbildētDzēst
  5. kakjus toch neesmu redzejis. suņi pa kādam gadas. uz salas bija vairāki, tadi bēdiigi , beediigi...

    AtbildētDzēst

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.