pirmdiena, maijs 25

karote Morgan darvas Kanādas medus mucā

Slikti menedžētais krogs patiešām ir slikti menedžēts. Doc Morgan. Ar uzpūtīgu īpašnieku, jo viņam ir labākā vieta uz salas un lielākais krogs. Ar sliktiem, neko nedarošiem un tikai tusējošiem vai bezjēdzīgi skrienošiem menedžeriem, kuri nezin, ko nozīmē plānošana, laika menedžments, ko nozīmē pildīt solījumus un ka cilvēki, kas strādā krogā, lai vai kādā statusā tie būtu, vēlas, lai ar viņiem rēķinātos un viņus uztvertu kā cilvēkus. Diemžēl, šeit menedžerim nav laika parunāties par nākamās nedēļas plāniem vairāku dienu garumā, arī solījumus atzvanīt šeit nepilda. Pēc nostrādātām 4 stundām menedžeris var atnākt un pateikt - saimnieks grib ietaupīt biku naudiņas, šodien tavi pakalpojumi vairs nav vajadzīgi. Stulbi. Jāsaka, ka darba līgumus kā tādus laikam viņi šeit, vismaz zemākajā līmenī nepazīst... Nu tajā sestdienā, kad mani pakalpojumi vairs nebija vajadzīgi, liktenīgi arī biju nokavējis prāmi uz cietzemi. Tā nu vazājos pa salu un ievēroju, ka viens simpātisks itāļu restorāniņš beidzot ir vaļā, ko jau biju noskatījis iepriekš un saimniece rosās pa iekšu. 10 pārdomu sekundes un es speros klāt un klāju vaļā savu ierasto - vai nevajag bārmeni? Vajagot gan. Turpmākās 15 minūtes runājāmies un pēc 20 minūtēm es jau uzsējies priekšautu šiverējos aiz bāra letes. Negribu izklausīties pārāk sajūsmināts un atkal vilties, bet šoreiz man patiešām šī vieta patīk. Ceru jaukajā Toskānas restorānā noturēties vismaz mēnesi un iegūt īstas bārmeņa prasmes un uzlabot angļu valodu. Ak jā - šeit ir visgaršīgākā pica, kādu vien esmu ēdis! Welcome!

P.S. Ja arī doc morgan man tomēr piedāvās kaut ko darīt tur, iešu protams. Uz rīta maiņām. Bet nu jau laikam bez uguntiņas acīs...


7 komentāri:

  1. super buutu bildes ar šo itaalju krodzinu :)

    AtbildētDzēst
  2. http://www.tuscanypizza.com/photos.html

    AtbildētDzēst
  3. Labais, tad jau viss aizies!

    AtbildētDzēst
  4. Taa lieta, par palugshanu iet majaas, lai firma varetu naudinju ietaupit- taa te normala lieta- ka nekaa mezhonigais kapitalisms. Dolars valda paar visu.

    Vel te vini medz dariit taa, ka, ja atlaizh no darba (pat bez iemesla) vai samazina shtatus, vini biezhi medz nelaist atlaisto darbinieku savaakt mantinjas no vinja privataa skapisha vai galda, ja ofisaa. Tevi aizsutiis majaas, bet mantas ar kurjeru aizsutis vai kastee iznesiis laukaa kads cits. Un uz ardurviim var pavadiit apsargs- tas taa, lai tu sapsihojies, par to, ka esi atlaists, neizvilktu kadu shaujamo un neapstradatu kolegishus.. Ir te bijushi dazhi tadi gadijumi, bet principaa man shi lieta shkiet tirais barbarisms- ka taa var normalu cilveku ar apsardzi pavadit kaa tadu noziedznieku..

    Kaut ko apsolit, bet nepildit, ta diemzhel ir loti izplatita lieta, te Kanadaa. Sakumaa mani reali tracinaja, ka pat draugi taa var izrikoties, bet ar laiku saaku pierast.
    Un runaam vinji te naski, bet uz darbiem- nu taa..

    AtbildētDzēst
  5. Lūdzu apgfaismojiet - vai te var iesperties da jebkur un sarunāt darbu? Vai darba līgums netiek noslēgts? Ja nav darba līguma - kādas garantijas saņemt algu - un kad viņu izmaksā?
    Kā var aiziet no darba ja dabū kautko labāku - vai ir jālauž līgums vai naudu izmaksā?
    Lūdzu atbildiet ja slinkums šeit tad uz supervaldis@inbox.lv
    Paldies :)

    AtbildētDzēst
  6. tieshi taa - speries iekshaa da jebkur un saki, ka gribi stradat. vislabak ir visu laiku nesat lidzi savu cv (seit tas ir resume). Man pagaidam neviens ligums nav slegts.
    aiziewt no darba ir vienkarsi - vienkarsi neej uz darbu. vai piezvani un saki ka vairs neiesi uz darbu, jo esi dabujis labaku (kur vairak maksaa). Par to vai naudu izmaksaa - nezinu. Nav bijusi tada pieredze pagaidam. Katra zinja parasti seit algu izmaksaa katru nedelju.
    Bet varbut karina var vairak ko pastastiit, vinja te ir ilgaak:)

    AtbildētDzēst
  7. Jaa, tados vienkarshos darbos parasti nesledz ligumu, tie ir tikai tad, ja caur agenturu strada vai ari atbildigakos amatos.

    Par algas izmaksashanu- te tomer tauta daudz godigaka, kaa Latvijaa un vienemr izmaksaa algu. Esmu dzirdejusi tikai vienu gadijumu, kad nesamaksaja- bet ta sieviete kaut kadai krievu firmai stradaja. Kaa tu sanjem savu pirmo paystub (algas aprekina papirs, kuram klat ir ari cheks, ja nav Direct deposit bankaa sarunaats). Tas ari ir pieradijums, ka tu tur stradaa. Ja atlaizh no darba, vinjiem ir jaizsniedz speciala forma, kur visi samaksatie maksajumi un nodoklji noraditi.

    Algu izmaksa-- ka saruna, bet parasti reizi divas nedeljaas, piektdienaa (par iepriekshejam divam nedeljam, iznjemot pedejo). Tatad lidz pirmajai algai jagaida ne vairak ka tris nedejas. Banka medz chekus no nezinamaam firmaam iesaldet uz menesi, ta ka labaak to Direct Deposit sarunaat.

    Ja aiziet no darba, protams, naudu izmaksaa. Darbs tachu tika padariits. Parasti visur ir tris meneshu parbaudes laiks, kura laikaa gan tu, gan firma var jebkuraa bridii partraukt savstarpejaas attiecibas. Var nakties atstradat 2 nedeljas, bet biezhi var sarunaat un citreiz firma nemaz negrib, lai tu tads tur vel stradaa, ja neesi uzticams- ej projaam. Citi vienkarshi pasaki, ka vinjiem tada situacija, ka nevar atstradaat tas 2 nedeljas, ari tad alga tiek izmaksata. Ta ka tas viss drizaak uz godapraata.

    Te ir loti svarigi, kaa par tevi iepriekshejie darba deveji atsaucas (katra jaunaa vieta apzvana bijushos darba devejus), ta ka nav ipashi labi attiecibas bojaat.

    AtbildētDzēst

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.