ceturtdiena, maijs 14

komunisms vs demokrātija

Jau vairākus rītus mans priekšnieks ir tik laipns un paķer mani un vēl 2 darbiniekus līdz uz darba vietu (strādāju pagaidu darbu par palīgstrādnieku). Brauciens līdz tādam vidēja lieluma kruīzu kuģim, kuru palīdzam savest kārtībā jaunajai kuģošanas sezonai, ilgst aptuveni stundu, tāpēc pa ceļam esmu šiem laba medusmaize - kā tad jums tur Latvijā iet, vai jūs protat krieviski runāt, kā jūs jūtat krīzi utt. Šorīt saruna ievirzījās par komunismu - vai labāk bija dzīvot komunismā, vai tagad - demokrātijā. Tad nu ņēmos stāstīt, ka Padomju Savienībā atgriezties kaut kā negribētos (kaut arī šobrīd, skatoties no sociālo garantiju prizmas, varbūt liekas, ka kādreiz zāle bija zaļāka), taču mums tā demokrātija dikti jauna, ka mūsu politiķiem vēl ļoti daudz pārbaudījumi bijuši un vēl jāiztur ar naudu, baudu un ētiku. Nu, ka, salīdzinājumā ar Amerikas demokrātiju, mūsējie ir kā jauni bullēni pavasarī izlaisti ganībās. Uz ko vecie, viedi vīri saskatījās un teica, ka mūsējie varbūt tādi arī esot, bet viņējie politiķi toč neesot labāki. Tikai viņiem ir bijusi vairāk kā 200 gadu pieredze kā savus darījumus labāk paslēpt vai precīzāk izdarīt.
Aizvakar BC notika vēlēšanas. Ista skaidrība ko un kāpēc vēlēja, man nav (arī īpaši nemēģināju noskaidrot), bet kuriozs ir fakts, ka Vankūveras piepilsētas Deltas vēlēšanās vīriņš Oppal ir apsteidzis savu konkurenti par .... 2 balsīm. Nu tur notiek riktīga jezga ar balsu pārskaitīšanu, rezultātu paziņošanas atlikšanu un citām jautrībām. Saki vēl, ka katra vēlētāja balss nav svarīga. Kad Latvijā bija paredzētas vēlēšanas? Turpināsim atbalstīt Šleseru? ;)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

© aldis hofmanis 2009

✆ canada 778 230 4004

✆ lv 29237794

@ aldishofmanis(at)gmail.com

tiesību atruna

Šis blogs ir domāts tikai un vienīgi personīgai lietošanai. Jebkāda tā pārpublicēšana, vienalga vai pilnībā vai daļēji, komerciāliem vai nekomerciāliem mērķiem, it īpaši, bet ne tikai masu medijos, jebkurā formā ir aizliegta un saskaņojama ar bloga īpašnieku.